05. septembar 2019.
Štada ostvarila snažne rezultate u prvoj polovini 2019.

Sa zabeleženim rastom prodaje od 11 odsto u prvoj polovini ove godine, Štadin učinak je dosta iznad industrijskog proseka.

Štada grupa, u okviru koje posluje naš Hemofarm, nastavlja sa značajnim rastom, ostvarivši snažne rezultate u prvoj polovini 2019. Prijavljena konsolidovana prodaja se povećala za 11 odsto u prvoj polovini 2019. na 1,26 milijarde evra (2018: 1,14 milijarde evra). Tim povodom generalni direktor ove kompanije Peter Goldšmit ističe: „Naročito smo zadovoljni što Štada beleži snažan rast u oba naša osnovna segmenta – brendiranim proizvodima/OTC i generici, uključujući farmaceutske specijalitete.“

Štada je zabeležila veliki rast prodaje i značajno osvajanje tržišnog udela na ključnim evropskim tržištima uključujući Nemačku, Veliku Britaniju, Italiju, Španiju i Francusku. Kompanija je, takođe, zabeležila dobar rast u oblastima severne i istočne Evrope, kao i u Aziji/Bliskom Istoku. U prvoj polovini ove godine, Štada je nastavila i da investira u proizvodne kapacitete i lanac isporuke. Kao deo celokupne optimizacije proizvodne mreže, kompanija je nedavno otvorila novu fabriku u Vijetnamu sa kapacitetima od četiri milijarde tableta. Ova proizvodna lokacija ispunjava najnovije GMP standarde kvaliteta EU tako da Štada ubuduće može da snabdeva evropsko tržište i iz Vijetnama.

Izgledi za drugu polovinu 2019.

Štada je pozitivna i povodom izgleda za drugu polovinu 2019. Krajem avgusta, Štada je u 24 zemlje lansirala biosimilar teriparatida, Movymiu, koji se koristi za lečenje osteoporoze. U sledećih nekoliko meseci u Nemačkoj, planira se opsežno lansiranje proizvoda Grippostad Complex. Ovaj proizvod će upotpuniti Grippostad portfolio, koji već uživa vodeću tržišnu poziciju.

U drugoj polovini 2019. godine, šest OTC brendova koje je Štada kupila od kompanije GSK biće uključeno u Štadin portfolio. Ovih pet proizvoda za negu kože i lek za kašalj kod dece proširiće Štadin portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje, naročito u Velikoj Britaniji i na mnogim drugim tržištima. Osim toga, medicinski šampon protiv peruti Nizoral, koji je takođe poznat i kao Terzolin, a koji je kupljen 2018. od kompanije Johnson & Johnson, uspešno je etabliran kao novi proizvod Štada grupe širom Evrope.

Štadin dobar učinak biće pojačan novim promotivnim kanalima, povećanjem efikasnosti u sektoru marketinga i prodaje, daljim ulaganjima u njena osnovna tržišta, kao i dodatnim lansiranjima novih proizvoda, kao što je lek protiv kancera Bortezomiba u 14 evropskih zemalja. Ovaj inovativni rastvor za injekcije, jedno je od najznačajnijih lansiranja u Štadinoj istoriji. Na tržištu će uskoro biti i novi preparati kao što su Dasatinib (kancer), Solifenacin (urologija), Amlodipin/Valsartan (lek za snižavanje krvnog pritiska) i Hoggar Night tableta koja se oralno rastvara i izdaje se bez recepta.

Štada nastavlja sa svojim uspešnim partnerstvima uključujući, na primer, ono sa švedskom biotehnološkom kompanijom XBrane. „Strateška partnerstva širom sveta u oblastima razvoja i proizvodnje ključ su našeg uspeha; omogućavaju nam da u budućnosti kontinuirano nudimo portfolio konkurentskih proizvoda koji stvara održivi rast", kaže Goldšmit.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: