srpskiSr

Edukacija zaposlenih

Edukacija je u srži svakog pravog napretka.

Kontinuirana edukacija i investiranje u profesionalni razvoj zaposlenih, predstavlja dugoročno strateško opredeljenje najvećeg dela aktivnosti Sektora ljudskih resursa Hemofarma.

Samo tokom 2014. godine, zaposleni su imali više od 4.000 različitih edukacija. Najviše internih obuka organizovano je za novozaposlene i u kontekstu novih operativnih postupaka, kroz koje se kontinuirano unapređuju procedure u procesu rada. Zaposleni su, u skladu sa potrebama, pohađali i stručne eksterne obuke, kao i „soft skills“ treninge.

Od 2012. godine razvija se projekat identifikacije i razvoja talenata

Kroz sistematizovani pristup razvoju znanja, sposobnosti i veština, od 2012. Sektor ljudskih resursa radi na programu „razvoja talenata“. Svakodnevno se, u skladu sa personalnim i korporativnim potrebama, organizuju treninzi i obuke za zaposlene koji su, prema rezultatima rada, identifikovani kao nosioci daljeg rasta i razvoja Hemofarma.

U 2014. godini, na nivou cele Hemofarm grupe, u eksterne edukacije uloženo je 485.164 evra, što je za 27% više u odnosu na 2013. godinu (2013. – 350.000 evra). Na nivou Hemofarma A.D. u eksterne edukacije je uloženo više od 388.107 evra, što za 16% više nego u prethodnoj godini.

Šanse za studente

Ostvarenje prilika za razvoj znanja, veština i sposobnosti, Hemofarm omogućava studentima kroz stručnu praksu. Na taj način, studenti imaju šansu da steknu praktično iskustvo potrebno za budućnost, a Hemofarm, s druge strane, otkriva buduće potencijalne zaposlene.

Ponosni smo što smo deo STADA grupe, koja nam, kroz prenošenje internacionalnog iskustva otvara dodatne mogućnosti za rad i razvoj.